Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem | Sprejmem
. .

The page is printed

Miljonski vložek v digitalno prihodnost

DB Schenker pridobil lastniški delež na svetovni spletni borzi uShip

DB Schenker vložil 25 miljonov dolarjev po dokapitalizaciji • Strateško delovanje okrepljeno

DB Schenker vlaga miljone v okrepitev svojega strateškega sodelovanja z uShip-om, spletno špeditersko borzo s sedežem v ZDA in nadaljuje z digitalnim preoblikovanjem svojega poslovanja. Po povečanju kapitala globalno logistično podjetje vlaga 25 miljonov dolarjev (okoli 24 miljonov evrov) v spletno platformo za špedicijo in prevozne storitve.

»Širjenje našega uspešnega partnerstva bo pospešilo in izboljšalo upravljanje prevozov in nam, kot vodilnemu na trgu v evropskem kopenskem transportu, pomagalo obvladovati tudi večje količine tovora,« je dejal Jochen Thewes, CEO Schenker AG. »Prav tako nameravamo hitro razviti in izkoristiti nove priložnosti za rast izven naših tradicionalnih poslovnih modelov. To je do zdaj naš največji lastniški delež v digitalnem podjetju, ki kaže kako resni smo glede inovacij na DB Schenker. Vlagamo v oblikovanje prihodnosti digitalne logistike,« je še dodal Thewes.

»Edinstvena naložba v logistične tehnologije revolucionalizira prevoze tovora,« je dejal Mike Williams, CEO podjetja uShip. »Pomembni akterji, kot je DB Schenker, pametno sprejemajo inovacije za avtomatizacijo in digitalizacijo svojega poslovanja, kar jih dela bolj učinkovite in donosne. Preteklo leto je pokazalo, da se uShip in DB Schenker odlično ujemata, ko gre za prevzemanje vodilne vloge v tej makro preobrazbi, in navdušeni smo, da bomo svoje partnerstvo poglobili s to strateško naložbo.« Manjšinski delež pomeni tudi, da DB Schenkerju kot lastniku pripada sedež v uShipovem upravnem odboru.

uShip in DB Schenker sta sporazum o sodelovanju podpisala maja 2016. uShipova platforma, ki povezuje pošiljatelje in prevoznike v več kot 19 državah, je vodilna v organizaciji tovornega prometa na mobilnih napravah. Za zdaj bo DB Schenker uporabljal platformo za kopenski transport preko spletne platforme Drive4Schenker, ki bo z uporabo uShipove tehnologije povezovala okoli 30.000 partnerjev v omrežju evropskega kopenskega transporta s tovorom. Nova storitev se je začela uporabljati ta mesec v Nemčiji in bo postopoma razširjena tudi v druge države. 

Lastniški delež DB Schenkerja v podjetju uShip je del digitalizacijske akcije skupine DB. V procesu je DB Schenkerju svetovala ekipa iz Deutsche Bahn Digital Ventures GmbH, ki je bila ustanovljena v okviru kampanije.

Zadnja posodobitev: 28.02.2017

Pregled

Na začetek strani