Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem | Sprejmem
. .

The page is printed

Profil podjetja

Globalno znanje in izkušnje s področja logistike

DB Schenker izvaja prevozne in logistične dejavnosti koncerna Deutsche Bahn. Glede na prihodke in poslovno uspešnost je DB Schenker drugi največji ponudnik prevoznih in logističnih storitev na svetu.

V poslovnem letu 2015 je podjetje DB Schenker ustvarilo prihodke v višini približno 15,451 milijarde evrov. Z oddelkom za prevoz in logistiko družba DB drži vodilni položaj na področju svetovnega letalskega in pomorskega tovornega prometa ter ima najgostejše omrežje kopenskih prevozov v Evropi. Prav tako se kot največja družba za železniški prevoz v Evropi ponaša s strokovnim znanjem in izkušnjami s področja železniškega tovornega prometa.

DB Schenker je prisoten na več kot 2000 lokacijah v vseh najpomembnejših gospodarskih regijah po svetu, ki tvorijo svetovno mrežo, usmerjeno v storitve za stranke, kakovost in trajnost. Za uspeh je zaslužnih 66,000 zaposlenih v podjetju DB Schenker, za katere sta zadovoljstvo strank in kakovost storitve osrednji cilj.

DB Schenker je sinonim za zmogljivost, storitve in varnost, ne glede na zapletenost ali obseg logističnih nalog in zahtev. Zaradi svojega trdnega poslovnega modela smo dobro pripravljeni na raznovrstne izzive. Združevanje mednarodnih trgov in vedno večji pretok blaga sta izziva, s katerima se srečujemo vsak dan, obenem pa sta tudi gonilo našega poslovanja.

Zastavili smo si cilj združiti nabavne, proizvodnje in prodajne trge z okolju prijaznimi, medcelinskimi in neprekinjenimi logističnimi verigami. Da bi to dosegli, smo razvili ustrezne rešitve »od vrat do vrat« in zapletene pakete storitev, ki obsegajo celotno vrednostno verigo.

Prisotni smo v 140 državah po vsem svetu; delujemo v omrežju, vendar poslujemo lokalno. Ponujamo integrirane storitve iz enega vira: neprekinjene prevozne verige pri vseh prevoznikih, ki ponujajo prevoze s tovornimi vlaki, tovornjaki, ladjami ali letali, v kombinaciji s kompleksnimi dodatnimi logističnimi storitvami. Zaradi specializiranega strokovnega znanja in izkušenj v industriji smo že več let partner avtomobilske industrije, industrije potrošniškega blaga in industrije visoke tehnologije. V teh tržnih segmentih strankam ponujamo vedno večje število integriranih industrijskih rešitev.

Sistematično se prilagajamo naraščajoči ozaveščenosti o varstvu podnebja. Okoljska zavest postaja družbena odgovornost, zato tudi strankam pomagamo zmanjšati njihov okoljski odtis. Dejavnosti DB Schenker za varstvo okolja so sestavni del programa za varstvo podnebja do leta 2020 družbe DB, katerega namen je zmanjšanje specifičnih izpustov CO2 (izpustov zaradi prevoznih storitev) skupine DB za dodatnih 20 % po vsem svetu v obdobju 2006–2020. Ta cilj temelji na dosežkih v zadnjih letih; družba DB je namreč že zmanjšala svoje specifične izpuste CO2 v železniškem prevozu za več kot 40 % od leta 1990. Logistični sektor je opredelil določene varčevalne cilje v vseh poslovnih enotah, na primer z optimizacijo voznih parkov ter izboljšanjem energetske učinkovitosti stavb in naprav.
 

Povzetek letnega poročila za leto 2015

Prihodki (v milion evrov)

15,451

Zaposleni (v decembru 31, 2015)

66,327

Lokacije

2,000

Pošiljke v evropske kopenskem prometu (tisoč)

101,703

Zračni promet volumen (izvoz) (tisoč t)

1,128

Ladijski promet volumen (izvoz) (tisoč TEU)

1,942

 

 


Zadnja posodobitev: 18.04.2016

Na začetek strani