Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem | Sprejmem
. .

The page is printed

Trajnost

Naš okoljski odtis

Uporabljamo najsodobnejše računovodske standarde za zbiranje in ocenjevanje podatkov o okoljski uspešnosti.

DB Schenker zbira okoljske podatke o svojih cestnih, železniških, letalskih in pomorskih tovornih prevozih, pogodbenih logističnih dejavnostih in svojih logističnih centrih. Ti podatki vključujejo številčne podatke o onesnaževalcih zraka in vseh ustreznih toplogrednih plinih, opisanih v Protokolu za toplogredne pline.

Izračuni za naš trenutni okoljski odtis se izvajajo enako kot prejšnja leta (od leta 2007). Vse ustrezne podatke zbere naša skupina za okoljsko politiko podjetja. Ti podatki se nato obdelajo in analizirajo v sodelovanju s svetovalno skupino INFRAS, ki je pomagala sestaviti standard EN 16258 – »Evropski standard za izračun izpustov toplogrednih plinov pri storitvah prevoza tovora in oseb«. Izračunani odtis CO2 bo tako ustrezal zahtevam standardov ISO 14064-1 in EN 16258.

Skupna količina izpustov CO2, ki jih je proizvedla poslovna enota DB Schenker Logistics, je leta 2013 znašala približno 13,8 milijona ton (»od vira do kolesa« (Well-to-wheel) = posredni in neposredni izpusti). Izpuste lahko razčlenimo na naslednji način:

Emissions, DB Schenker & Co AG


Zadnja posodobitev: 25.05.2015

Na začetek strani