Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem | Sprejmem
. .

The page is printed

Okolje

Postali bomo vodilni ponudnik zelenih logističnih storitev

Varstvo okolja ni le krilatica v podjetju DB Schenker; to je splošni cilj podjetja. Nenehno se trudimo zmanjšati lastne izpuste CO2 ter smo si v zvezi s tem zastavili ambiciozne in zahtevne cilje.

Tako na primer načrtujemo zmanjšanje izpustov CO2 za 20 odstotkov do leta 2020 glede na stopnje leta 2006 (v smislu obsega prevoza).

Globalno logistično omrežje podjetja DB Schenker nam omogoča, da si prizadevamo za celosten pristop k varstvu okolja, ki nam po drugi strani zagotavlja, da strankam ponudimo najbolj gospodarsko in ekološko smiselne rešitve. Zlasti naša sposobnost povezovanja različnih načinov prevoza nam odpira velike možnosti za zmanjšanje izpustov CO2.

Ukrepi, ki jih je podjetje DB Schenker uporabilo za doseganje ciljev v zvezi z varstvom podnebja, vključujejo tudi:

  • zagotavljanje inovativnih zelenih rešitev, ki pomagajo zmanjšati obremenitev okolja;
  • izvajanje ukrepov za izboljšanje energetske učinkovitosti;
  • razširitev uporabe obnovljivih virov energije zaradi zmanjšanja naše odvisnosti od fosilnih goriv.

S strankami se pogovorimo o možnih ukrepih za zmanjšanje njihovih izpustov CO2 in kje je potrebno ukrepe uporabiti. Prav tako opredelimo notranje ukrepe, ki jih podjetje DB Schenker lahko izvede za dodatno zmanjšanje izpustov. Naše stranke lahko izkoristijo podnebju prijazne rešitve, ki jih ponujamo – rešitve, ki jim olajšajo doseganje lastnih ciljev glede zaščite okolja.

Zadnja posodobitev: 25.05.2015

Na začetek strani