Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem | Sprejmem
. .

The page is printed

Trajnost

Vaš partner za varstvo okolja

DB Schenker vam daje možnost, da trajnostno prispevate k varstvu okolja. Izvajamo številne ukrepe, ki so zasnovani za doseganje ciljev v zvezi z zaščito podnebja in nas postavljajo v položaj pionirja na področju ekologije v panogi.

  • Celovitost: vsi izračuni CO2 in orodja za ocenjevanje temeljijo na trenutnem standardu EN 16258. To nam zagotavlja največjo možno preglednost glede podatkov o izpustih.
  • Zavezanost: naše metode poročanja so skladne z načeli globalnega dogovora ZN, svoje okoljske podatke pa razkrivamo organizacijama Carbon Disclosure Project (CDP) in EcoVadis. Sodelujemo v več konzorcijih in pobudah o poročanju podatkov o izpustih CO2, kot so EcoTransIT World, Clean Cargo Working Group (CCWG) in Air Carbon Initiative (ACI).
  • Spremljanje: pozorno spremljamo svoje prevoznike ter zagotavljamo, da se njihove izboljšave učinkovitosti odražajo v odtisih CO2 naših strank in v naših izračunih bilance CO2. Pri izvajanju projektov zmanjševanja izpustov CO2 uporabljamo le okolju najprijaznejše vkrcevalce in prevoznike.
  • Uspešnost: DB Schenker je najboljši v svojem razredu na področju pomorskega tovornega prevoza. Uspeli smo zmanjšati izpuste CO2 pri kopenskem prevozu za približno 30 % zaradi uporabe rešitev, prilagojenih posameznim strankam, in z združevanjem načinov prevoza.
  • Vozila in zaposleni: okrog 70 % tovornjakov iz našega voznega parka in voznih parkov, ki jih upravljajo naši partnerji za prevoz blaga v jugovzhodni Evropi, je skladnih s standardi Euro 4, 5 in 6 glede izpustov. Vsi naši vozniki so opravili programe usposabljanja za ekološko vožnjo.
  • Svetovanje: ponujamo rešitve, prilagojene posameznim strankam, ter pomoč pri najnovejših orodjih in metodah za zmanjševanje, preprečevanje in nadomeščanje izpustov CO2.

Zadnja posodobitev: 25.05.2015

Na začetek strani